Goedkope grafisch ontwerper vinden

By Karel de Vries

Heb je een goedkope grafische ontwerper nodig? Grafisch personeel is behoorlijk prijzig in Nederland. Maar, in het buitenland niet.
Ben je van plan een eigen onderneming op te starten of ga je binnenkort als ZZP’er aan de slag? Dan komt er natuurlijk heel wat bij kijken om een eigen bedrijf te starten. Je kunt veel zelf doen maar het is zeker niet onverstandig om bepaalde zaken uit handen te geven en over te laten aan een professional. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de werving van klanten, de boekhouding maar zeker ook aan het laten ontwikkelen van een website of webshop met een daarbij horende huisstijl.

Zaken die je als ondernemer prima kunt uitbesteden

Als je een bedrijf start kun je tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder website en eigenlijk in de meeste gevallen ook niet zonder webshop. Een website is namelijk het eerste waar mogelijke klanten naar gaan zoeken als ze een bepaald product willen hebben of naar een specifieke dienst op zoek zijn. Bedrijven werken met een logo en huisstijl om zo herkenbaar te zijn voor de klanten. Denk hierbij maar eens aan grote en bekende bedrijven: zij hebben allemaal een logo dat door vrijwel iedereen herkend wordt. Een dergelijk logo kan gebruikt worden op de website maar bijvoorbeeld ook op visitekaartjes, op briefpapier en op andere producten worden gedrukt.

Zoek naar een voordelige grafisch ontwerper

grafisch ontwerper buitenlandAls beginnend ondernemer heb je natuurlijk niet altijd een groot budget om te spenderen aan allerlei verschillende zaken. Je wilt vooral het bedrijf op poten zetten en sommige dingen zijn daarbij belangrijker dan andere, maar een goede website mag natuurlijk tegenwoordig niet ontbreken. Hiervoor kun je een specialist op dat gebied inschakelen. Om je bedrijf een goede site te geven waarop meteen duidelijk is waar jij als ondernemer voor staat en waarvoor mensen bij je terecht kunnen, laat je het beste een goed en passend logo ontwikkelen. Hiervoor ga je naar een goedkope grafisch ontwerper, zeker als je niet zoveel geld eraan kunt besteden.

Goedkoop grafisch personeel inhuren in het buitenland

Een goedkope grafisch expert inschakelen betekent zeker niet dat je geen kwaliteitsproduct mag verwachten. Je kunt natuurlijk in ons eigen land een goedkope grafisch medewerker zoeken maar het is ook lang geen gek idee om daarvoor in het buitenland eens op zoek te gaan. Buitenlandse grafisch ontwerpers inhuren kun je onder andere eenvoudig doen via een website zoals Fiverr. Hierop biedt een buitenlands grafisch ontwerper zich namelijk ook aan om voor bedrijven in andere landen te werken. Dit kan diverse voordelen voor jou als ondernemer opleveren.

Grafische vakmensen die doen wat jij vraagt

Om te beginnen is het als je een grafisch ontwerper buitenland inschakelt, gegarandeerd dat je met vakmensen te maken krijgt. Een grafisch artiest of grafisch tekenaar uit een ander land heeft net zo goed als een grafisch expert hier een opleiding genoten en heeft een creatieve kant die hij of zij tot uitdrukking kan brengen in het werk. Dit betekent dus dat het ontwerpen van een huisstijl, inclusief logo, visitekaartjes, briefpapier en de website ook prima overgelaten kan worden aan buitenlands personeel grafisch. Ze hebben net als de mensen hier een opleiding op dit gebied gehad en juist omdat deze misschien net wat anders is, kunnen ze voor je bedrijf iets speciaals betekenen. Misschien krijg je wel een dermate opvallend logo en website dat mogelijke klanten je onderneming direct herkennen en dat is natuurlijk ook heel belangrijk.

Minder kosten om buitenlandse grafisch ontwikkelaars in te huren

Grafisch personeel uit het buitenland kan natuurlijk uit verschillende landen komen. Ga je op zoek naar een grafisch expert in landen waar de lonen lager liggen dan hier? Dan is de kans ook aanzienlijk dat je veel minder voor hun werk hoeft te betalen. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de kwaliteit maar ze vragen er gewoon minder voor dan hier het geval zou zijn. Dit is natuurlijk erg gunstig voor jou als startend ondernemer want je hebt immers al met genoeg kosten te maken en kunt waarschijnlijk geen enorm budget apart zetten om een huisstijl en website te laten maken.

Verschillende versies van het product voordat jij akkoord geeft

Heb je tijdelijk grafisch personeel in het buitenland gevonden en staat hun werk je wel aan? Weet dan dat de communicatie in het Engels zal verlopen maar dit is tegenwoordig voor de meeste mensen en bedrijven geen probleem. Als je ervoor kiest in eigen land een website te laten ontwikkelen door een grafisch ontwikkelaar, dan wil je de gemaakte producten natuurlijk eerst bewonderen. Soms kun je dit daadwerkelijk gaan doen (bijvoorbeeld als de grafisch kunstenaar dichtbij woont) maar in veel gevallen krijg je een product in de eerste en daaropvolgende versies per mail toegestuurd om te bekijken wat je ervan vindt.

Contact met de grafisch ontwerper verloopt via de mail

Een buitenlandse grafisch ontwerper is bijvoorbeeld India is erg goedkoop werkt op dezelfde manier. Jij maakt kenbaar waar je naar op zoek bent en laat weten wat voor onderneming je hebt. Grafisch personeel kun je ook voor een bepaalde klus inhuren en deze mensen hoeven niet voortdurend voor je te blijven werken. Als jij duidelijk uitlegt waar jij en je onderneming voor staan en wat je wensen zijn, kan een grafisch tekenaar in het buitenland ook voor jou de juiste producten maken. Je krijgt dan via bijvoorbeeld de mail een aantal voorbeelden van logo’s en er kunnen ook opzetten voor een website of webshop worden gestuurd. In ons digitale tijdperk maar het immers niet meer zoveel uit waar iets vandaan komt want het kan binnen korte tijd ook gewoon op jouw ondernemers bureau komen liggen.

Garantie alle grafische opdrachten

Als je voorbeelden gekregen hebt van het buitenlands grafisch personeel, ga je natuurlijk zo snel mogelijk bekijken wat ze ervan gemaakt hebben. Grote kans dat je bijvoorbeeld meerdere logo’s voor je bedrijf krijgt waaruit jij een keuze kunt maken. Je kunt er daar dan eentje uitkiezen maar als de logo’s nog net niet helemaal naar je zin zijn, deze natuurlijk ook altijd aan laten passen. Die garantie krijg je ook gewoon als je met grafisch personeel in het buitenland werkt. Zo weet je zeker dat jij straks een logo hebt dat helemaal bij jou en je onderneming past.

Laat een logo ontwerpen door de grafisch ontwerper buitenland

Heb je een logo gevonden dat perfect bij je bedrijf, je visie en wensen past? Dan kun je doorgeven dat dit gebruikt kan worden. Grafisch personeel kan met het logo van alles voor je maken. Het logo zal zonder meer gebruikt worden voor op de website en de webshop van je onderneming. Dit maakt dat het ook meteen gezien wordt en goed herkenbaar is voor klanten. Als zij je logo maar snel genoeg herkennen, weten klanten dat ze op de juiste plek beland zijn en kun jij ze als ondernemer aan je proberen te binden.

Visitekaartjes, website en meer met je eigen logo

Een logo kan daarnaast bijvoorbeeld ook gebruikt worden op visitekaartjes, briefpapier en meer. Laat je bijvoorbeeld als ondernemer speciaal verpakkingsmateriaal maken om je producten mee te versturen en te vervoeren? Dan kun je ook dat laten voorzien van je bedrijfslogo. Dit betekent ook meteen dat de ontvanger kan zien waar het pakketje vandaan komt. Er is niks mis met het laten maken van dit soort producten in het buitenland. Daar hebben ze weer andere mogelijkheden dan hier en wat vooral belangrijk is: het kan vaak veel voordeliger gemaakt worden dan hier.

Zo krijgen klanten en leveranciers je gegevens

Heb je nu veel met klanten te maken waar je bijvoorbeeld nog wel eens naartoe gaat of kom je regelmatig met leveranciers in contact? Dan is het ook bijzonder handig om visitekaartjes te hebben die je kunt uitdelen. Ook goedkoop visitekaartjes bestellen kun je in het buitenland doen. Een visitekaartje online maken is mogelijk en informeer zeker eens bij de ontwerper van je bedrijfslogo wat deze voor je kan betekenen. In ons digitale tijdperk mag een digitaal visitekaartje bestellen natuurlijk ook niet ontbreken. Kijk goed wat er allemaal mogelijk is op het gebied van visitekaartjes en wat voor jouw bedrijf het beste geschikt is.

Geen risico en altijd waar voor je geld

Ben je nu als ondernemer een beetje huiverig om met een buitenlands grafisch ontwerper in zee te gaan? Dat hoeft niet want als je een grafisch ondernemer in het buitenland benadert, mag je ook rekenen op werk van topkwaliteit dat echt niet onder doet voor dat van mensen uit eigen land. Ook voor een al dan niet digitale visitekaart bestellen in het buitenland of voor het laten ontwerpen van Engelstalige visitekaartjes (in het Nederlands kan ook gewoon) ben je er aan het juiste adres.

Je krijgt garantie op het werk en als het niet goed is, dan worden de producten gewoon opnieuw ontworpen en gemaakt. Net zolang totdat ze naar jouw zin zijn en ook jij een tevreden klant bent. Je loopt geen extra risico door een buitenland grafisch ontwerper in te schakelen, maar kunt rekenen op waar voor je geld, topproducten die zich onderscheiden van andere en waarmee jij als ondernemer perfect je bedrijf kunt profileren.

 

Volgende bericht

 

2 gedachten over “Goedkope grafisch ontwerper vinden”

Reacties zijn gesloten.